Cinta americana

Benvinguts a la newsletter 2+1, que cada divendres a la nit posa damunt la taula dos idees breus per posar atenció en la nostra forma de treballar.

 

Escrita per Isidor Torres | #66 | 19 de març de 2021

 

1.

La cinta americana és un material fabulós per a reparacions ràpides. Algunes solucions d’emergència han passat a la història, com la de la tripulació de l’Apolo 13 (qui no recorda Jack Swigert: “Ok, Houston, we’ve had a problem here“). 

Quan treballem adoptem sovint solucions provisionals perquè ens permeten superar situacions urgents i angustioses. Convé no perdre de vista que aquestes solucions de cinta americana són fràgils i els seus beneficis són d’efecte limitat.

Fes la llista. Quines solucions de cinta americana tens pendents d’arreglar bé?

 

2.

Quina és la diferència entre les persones que aconsegueixen el que es proposen i les que no ho aconsegueixen? Saber el que costen les coses. Cada vegada que et proposis un objectiu, busca el dolor i l’esforç que s’hi amaga al darrera, i si no estàs disposat a enfrontar-t’hi, no comencis.

 

+1

En el dia de Sant Josep, dia del pare, tanquem el 2+1 amb aquesta intervenció de Jefferson Smith a la pel·lícula El senyor Smith va a Washington, traduïda en castellà com Caballero sin espada, de Frank Capra (1939).
«El meu pare, em deia: “Alguna vegada us heu adonat de la felicitat de tornar a veure la llum del dia després de passar per un llarg túnel fosc?” Bé, ell diria: “Intenta sempre veure la vida al teu voltant, com si acabessis de sortir d’un túnel”.»

Fins la setmana que ve!

Vols rebre les actualitzacions de la newsletter «2+1»?

Contacta

Sol·licita més informació

Si ens vols explicar la teva experiència o situació  actual respecte el tema d’aquest article, t’escoltem.