Notixicació

És divendres nit, benvinguts al 2+1.  Posem sobre la taula dos temes i una cita que pretenen ajudar a pensar en la forma de treballar.

 

Escrita per Isidor Torres | 5 de març de 2021

 

1.

Amb permís de l’Institut d’Estudis Catalans aquesta nit la petita comunitat del 2+1 inventa la paraula Notixicació. Notixicació (notificació + intoxicació) defineix l’excés de notificacions que ens envolta, i al moment d’escriure aquest article té 4 resultats a Google (i sempre per errates al voler escriure “notificaciones”.)

Té efectes negatius importants, veiem-ne dos: Mata la concentració, perquè tendeixen a eliminar l’espai entre notificació i notificació. I roba temps, ja que una notificació et porta a l’altra i et quedes segrestat davant la pantalla.

És nostra i útil, fem-la popular!

 

Avui ens inventem junts la paraula “notixicació”

 

2.

Fer servir el rellotge de pulsera evita veure notificacions no desitjades quan només volíem saber l’hora. És una bona pràctica contra la notificaxió.

Aquí en va una altra: el rellotge d’arena. Et recomanc que sigui de 15 o 20 minuts. Quan comencis una activitat, dona la volta al rellotge d’arena, silencia el mòbil i deixa’l lluny de tu.

Explica a les persones del teu entorn que quan facis servir el rellotge d’arena necessites concentració, i demana la seva col·laboració perquè que no t’interrompin.

Si vius de les teves idees, vius de la teva concentració.

 

+1

La impaciència és la interrupció prematura d’un procés ordenat.

Frank Kafka.

 

Subscriu-te i cada setmana compartirem dos reflexions breus que fomentin la reflexió. Fins la setmana que ve!

Vols rebre les actualitzacions de la newsletter «2+1»?

Contacta

Sol·licita més informació

Si ens vols explicar la teva experiència o situació  actual respecte el tema d’aquest article, t’escoltem.