Feliç divendres!
El 2+1 són dos idees i un tema lliure
1.
Quan convidis algú a una reunió, no només informa de l’hora d’inici, diga-li també l’hora d’acabar. Per determinar la durada no pensis en el màxim de temps que necessites, al contrari, pensa en el mínim. “quina és la mínima quantitat de temps que necessitam? i fixa aquest número com a durada de la reunió. Tampoc reservis la sala de reunions una hora o dos més, “per si s’allarga”, reserva exactament el temps que hagi de durar.
Ocupem tot el temps que ens permetem.
(Llei de Parkinson: “El treball s’expandeix fins omplir tot el temps disponible per a la seva finalització”. Cyril Northcote Parkinson, 1957.)
2.
Existeix la costum d’establir objectius a partir dels nostres desitjos. Què t’agradaria tenir, ser, aconseguir? No és estrany que al llarg de la nostra vida tinguem tantes decepcions i acumulem tants objectius pendents. Fixa el teu objectiu a partir de l’esforç que estàs disposat a suportar i les coses seran d’una altra manera.
No diguis, “vull perdre 5 quilos”, això ho volem tots! En canvi, el que ja no està tant clar que tothom estigui disposat a signar és una afirmació com la següent: “estic disposat a suportar el dolor i l’ansietat de deixar de menjar entre hores, a pagar 200 euros de gimnàs i material esportiu, i a sacrificar dos dies a la setmana dos hores per deixar de jugar als videojocs i anar al centre esportiu”. Això ja té millor pinta, no?
La diferència entre els qui aconsegueixen canvis i els qui no està en ser conscient del que costen les coses.
+1
Espectacular el llibre “Sàpiens, una breu història de la humanidad“, de Yuval Noah Harari, una provocativa història de la humanitat que té com a punt de partida 70.000 anys enrere, en la revolució cognitiva, el moment en què l’ésser humà va descobrir la forma d’expressar conceptes més enllà de la realitat dels seus sentits. El motor de la història és, segons Yuval Noah, la capacitat de contar històries!
Fins a la setmana que ve,
Isidor Torres, fundador de planifica.com