Avaluar

Hola! Benvingut/al 2+1 dels divendres!

 

1.

En el teu entorn domina l’hàbit d’opinar o l’hàbit d’avaluar? Les opinions aporten poca cosa a la millora contínua. L’avaluació en canvi és un procés molt més útil: ofereix correccions a curt termini i aprenentatge per a futures decisions.

Val la pena fer un esforç per sembrar esperit constructiu dins de l’equip: no permetre que les opinions esbiaxades tinguin efecte, assignar i crear espais de valoraració de resultats aconseguits de manera ordenada i completa.

 

2.

Posa l’ull als llocs de treball unipersonals de la teva organització. A les organitzacions grans hi ha professionals especialitzats en cadascuna de les fases dels projectes. A la resta d’organitzacions, són habituals llocs de treball unipersonals, dedicats a la vegada a totes les funcions que corresponen a una àrea d’especialització.

Tothom té els seus punts forts: uns/unes són especialistes en desenvolupar (i els hi costarà concretar), altres passen massa depressa a implementar (tendents a poc respectuosos amb normes i protocols). Conèixer les habilitats dels llocs unipersonals és detectar els punts forts i febles de les teves àrees.

 

+1

Pesa les opinions, no les comptis.

Sèneca.

 

Fins la setmana que ve!

Isidor Torres

Vols rebre les actualitzacions de la newsletter «2+1»?

Contacta

Sol·licita més informació

Si ens vols explicar la teva experiència o situació  actual respecte el tema d’aquest article, t’escoltem.