Cuidar nets

Benvingut al 2+1, una newsletter per amants de la millora contínua, amb dos idees a tenir en compte la propera setmana:

1.

Evitar que el talent experimentat se’n vagi és un repte per a moltes organitzacions. Adaptar les llicències i permisos a l’etapa de la vida de cada treballador/a és una manera molt intel·ligent d’intentar retenir aquest talent. Quan portes molts anys a una empresa que permet absentar-se per fer una mudança, casar-se o per realitzar exàmens, però no et permet absentar-te per fer unes vacances amb els nets…et jubiles.

L’empresa CISCO Systems (California) és pionera en concedir llicències per a avis o àvies.

2.

La multitasca no existeix. Ens pensem que som uns éssers multitasca quan en realitat no ho som. Només els pilots de combat, grans artistes o esportistes d’èlit ho són:  menys del 2% de la gent! La resta, els que som normalets, quan pensem que estem fent multitasca el que realment estem fent és canviar d’activitat mol ràpidament. Ara una, ara l’altra, ara aquella, ara torno a l’una… i en la transició d’activitats la castanya està assegurada: perdem el fil, oblits o errades.

Necessitem tornar a a posar tota la nostra atenció en una sola i que els treballadors de l’equip també ho facin.

 

+1

«No podía hacer dos cosas a la vez. Si la abrazaba, no podía besarla. Si la besaba, no podía mirarla. Si la miraba, no podía sentirla.»

Arundhati Roy (El dios de las pequeñas cosas).

 

Fins la setmana que ve!

Isidor Torres

Vols rebre les actualitzacions de la newsletter «2+1»?

Contacta

Sol·licita més informació

Si ens vols explicar la teva experiència o situació  actual respecte el tema d’aquest article, t’escoltem.