El fracàs

Benviguts al 2+1, una newsletter breu per a persones que dirigeixen equips i projectes:

1.

La paraula “fracàs” ha estat present en els titulars de la premsa dels equips que han anat eliminant del Mundial de Qatar: Alemanya, Espanya, Brasil… Encara que les nostres activitats no estiguin relacionades amb el futbol, ni amb l’esport, aquestes reaccions assenyalen com el nostre entorn condemna el fracàs.

Les persones que tenen entre les seves funcions la direcció de projectes han d’ajudar els seus equips a manejar la pressió que suposa l’èxit i el fracàs. Una bona cultura en aquest àmbit facilitarà el bon clima i afavorirà la cultura de rendició de comptes.

2.

L’atzar és tot allò que no controlem i que pot tenir influència en els nostres resultats. Si tenim una activitat molt subjecta a l’atzar, com per exemple vendre un producte o un servei, en la qual seguir un procediment no garantitza obtenir el mateix resultat perquè cada client és un món, no hauríem de lligar fracàs amb resultat.

En aquests casos, és millor ajudar l’equip a fixar uns objectius que depenguin d’ells, més relacionats amb els procediments i les conductes desitjables, i avaluar la seva feina en funció de l’acompliment d’aquests objectius procedimentals, deixant els resultats en un segon pla.

+1

Després d’un fracàs, els plans més ben elaborats semblen absurds.

Fiodor Dostoievski.

 

Fins la setmana que ve!

Isidor Torres

 

Vols rebre les actualitzacions de la newsletter «2+1»?

Contacta

Sol·licita més informació

Si ens vols explicar la teva experiència o situació  actual respecte el tema d’aquest article, t’escoltem.